Våra material

CANVAS

Återvunnen nordisk canvas

Mycket kraftig vintage presenning, impregnerad/vaxad för att tåla vind, hav, regn, sol och snö. Vi låter tvätta canvasen för att ta bort damm, smuts och oljefläckar, men utan att ta bort dess impregnerade yta.

Alla presenningar är unika, dess grågröna färg skiftar. Sömmar och lagningar har tillkommit under år av användning.

Varje stycke canvas till respektive produkt klipps till manuellt för att tillvarata dess ursprungliga ärr och karaktär. Detta gör att varje produkt har ett unikt utseende. Det grova materialet är mycket slitstarkt, och blir med användning bara vackrare med åren.

Ny canvas

Kraftig 500g enkelvävd, bomull på bomullsvarp, tät och tålig canvas. Den ofärgade rena canvasen färgas in i önskade och noggrant utvalda kulörer. Den ljusa Khakifärgen till exempel färgas med gul lera från södra Indien för att få den råa naturliga sandfärgen.

Canvasen är vaxad med paraffin för att vara vattenavsiande och slitstark.

Tvättråd

Du kan tvätta din produkt för hand med tvättmedel och vatten, inte varmare än 30 grader. Detta för att impregneringen och tygets stadga skall hållas intakt.

Låt lufttorka.

LÄDER

Seldonsläder Dark Oil

Ett mycket stabilt och kraftigt vegetabiliskt garvat läder som fått behålla sin ursprungliga hudyta, varför naturliga ärr och färgskiftningar i huden bidrar till dess karaktär. Den här typen av läder används idag främst av sadelmakare på grund av dess yppersta kvalitet, tålighet och slitstyrka.

Seldonslädret är inoljat med vegetabilisk olja som skyddar, mjukar och gör produkten hållbar. Lädret är ett naturmaterial som släpper igenom luft och fukt och påverkas av väder och vår användning.  Solljus, fukt och smuts gör att lädret med tiden mörknar och ger samtidigt lädret en patina som gör att produkten bara blir vackrare med tiden.

Skötsel

Med rätt skötsel har seldonslädret en fantastiskt lång hållbarhet. Du kan vid behov återfetta lädret med naturfärgat läderbalsam. Det återfår då sin skyddande yta, mjukhet och lyster.

Om lädret blivit blött, torka det i normal rumstemparatur, inte vid element eller i torkskåp eftersom varm luft torkar ut lädret och kan förvanska dess form.

Om lädret blivit smutsigt, torka av det med lätt fuktad trasa och lite mild tvål. Torka försiktigt, gnugga inte.